هل ادویهای است که قرنهاست هم در آشپزی و هم به عنوان دارو از آن استفاده میکنند. هل که در اصل یک ماده رایج در غذاهای خاورمیانه و عربی است، در غرب نیز محبوبیت پیدا کرده است. هل از دانههای چند گیاه مختلف به دست میآید که به خانواده زنجبیل تعلق دارند. طعمی متمایز دارد که مکمل غذاهای شیرین و خوش طعم است. مردم ممکن است از دانه ها و غلاف هل در کاری، دسرها و غذاهای گوشتی و همچنین در نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای استفاده کنند.
افراد همچنین ممکن است هل را به عنوان یک مکمل برای مزایای سلامتی آن مصرف کنند. هل حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است. مردم می توانند هل را به صورت زیر خریداری کنند:
فواید هل بر سلامتی
محققان چندین مطالعه کوچک روی هل انجام داده اند که یافته های آنها حاکی از آن است که هل دارای برخی فواید سلامتی است. اگرچه این مطالعات امیدوارکننده هستند، اما قبل از اینکه متخصصان مراقبت های بهداشتی بتوانند هل را برای درمان مشکلات پزشکی توصیه کنند، مطالعات انسانی گسترده و کنترل شده ضروری است.
توانایی ضد میکروبی
روغن دانه هل ممکن است بتواند باکتری ها و قارچ ها را از بین ببرد. یک مطالعه نشان داد که اسانس هل در از بین بردن چندین نوع مختلف باکتری و قارچ موثر است. محققان پیشنهاد کردند که فعالیت ضد باکتریایی روغن ممکن است به دلیل توانایی آن در آسیب رساندن به غشای سلولی باکتری های خاص باشد.
اسانس هل در تحقیقات دیگر "فعالیت ضد میکروبی را علیه تقریباً تمام میکروارگانیسم های آزمایشی" نشان داد، در حالی که مطالعه دیگری به این نتیجه رسید که این روغن می تواند جزء داروهای ضد میکروبی جدید باشد.
با این حال، مردم نباید اسانس هل را مصرف کنند و همیشه باید قبل از استفاده از هر داروی گیاهی جدید با پزشک مشورت کنند. برخی از محصولات می توانند با داروهای موجود تداخل داشته باشند یا عوارض جانبی ایجاد کنند.
سندرم متابولیک و دیابت
برخی از مطالعات نشان می دهد که هل می تواند به برخی از جنبه های سندرم متابولیک کمک کند. سندرم متابولیک گروهی از شرایط سلامتی است که می تواند منجر به بیماری قلبی و دیابت نوع 2 شود. آن شامل:
در یک مطالعه حیوانی، که در آن محققین به موشها رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و چربی دادند، جوندگانی که پودر هل نیز مصرف میکردند نسبت به جوندگانی که این مکمل را دریافت نکردند، وزن کمتر و کلسترول بهتری داشتند.
یک کارآزمایی دوسوکور منبع مطمئن نشان داد که هل میتواند به بهبود نشانگرهای زیستی خاصی که میتوانند باعث التهاب و بیماری شوند، کمک کند. محققان زنانی را انتخاب کردند که اضافه وزن داشتند یا چاقی داشتند و همچنین دارای پیش دیابت و کلسترول بالا بودند. یافتههای آنها نشان داد زنانی که به مدت 8 هفته هل مصرف کردند، سطوح پایینتری از پروتئین واکنشگر C، پروتئینهای التهابی و سایر نشانگرهایی داشتند که میتوانند به مشکلات سلامتی کمک کنند.
در مطالعه دیگری با منبع معتبر، محققان به 83 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 هل سبز یا دارونما دادند. کسانی که هل مصرف کردند، پس از 10 هفته مزایای سلامتی از جمله بهبود سطح هموگلوبین A1c و انسولین را مشاهده کردند.
سلامت قلب
برخی تحقیقات حیوانی هل را با تقویت سلامت قلب مرتبط دانستهاند، اگرچه قبل از اینکه محققان بدانند چگونه این ادویه بر سلامت قلب انسان تأثیر میگذارد، مطالعات بیشتری لازم است.
یافتههای یک مطالعه روی موشها نشان میدهد که هل میتواند به محافظت در برابر حملات قلبی کمک کند. نویسندگان پیشنهاد میکنند که فعالیتهای آنتیاکسیدانی آن میتواند به بهبود عملکرد قلب کمک کند، اما آنها به نیاز به مطالعات روی انسان برای تأیید این یافتهها اشاره میکنند.
مطالعه دیگری بر روی موش نشان داد که روغن هل می تواند به بهبود سطح کلسترول در موش ها کمک کند. محققان به مدت 8 هفته به موشها رژیم غذایی کلسترول بالا دادند. موش هایی که هل دریافت کردند در پایان مطالعه سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمتری داشتند.
بهداشت دهان و دندان
در حالی که بسیاری از مردم ممکن است نعناع و دارچین را به عنوان خوشبو کننده نفس بدانند، قرن ها است که از هل برای این منظور استفاده می کنند. آنها این کار را نه فقط به خاطر طعم آن انجام داده اند. هل ممکن است به مبارزه با باکتریهای موجود در دهان که یکی از دلایل رایج بوی بد دهان، حفرهها و بیماریهای لثه است، کمک کند.
یک مطالعه اخیر نشان داد که دانه ها و میوه هل به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می توانند به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کنند. یافته ها نشان داد که عصاره هل در از بین بردن باکتری هایی که می توانند منجر به بیماری یا عفونت لثه شوند، موثر است.
در یک کارآزمایی تصادفی، محققان از شرکت کنندگان خواستند دانه های رازیانه یا هل را به مدت 5 دقیقه بجوند. محققان دریافتند که جویدن هر یک از این دانه ها در متعادل کردن PH در دهان موثر است که ممکن است به جلوگیری از ایجاد حفره ها کمک کند.
سلامت کبد
در طب آیورودا، مردم از هل به دلیل خاصیت سم زدایی آن استفاده می کنند. اگرچه شواهد علمی برای تأیید این مزیت وجود ندارد، اما به نظر میرسد هل دارای اثرات مفیدی بر کبد است که نقش مهمی در حذف سموم از بدن دارد. یک مطالعه شامل افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بود که اضافه وزن داشتند یا چاقی داشتند. شرکتکنندگانی که مکملهای هل سبز مصرف میکردند در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف میکردند، بهبودهایی در نشانگرهای سلامت کبد داشتند.
در یک مطالعه حیوانی دیگر، دانشمندان به موشها رژیم غذایی پرچرب و کربوهیدرات بالا دادند و برخی از نشانگرهای سلامت کبد را اندازهگیری کردند. پس از 8 هفته، موشهایی که هل دریافت کردند نسبت به موشهایی که رژیم غذایی بدون مکمل مصرف کردند، استرس کبدی کمتری داشتند. این یافته نشان می دهد که هل می تواند به محافظت از کبد در برابر انواع خاصی از آسیب ها کمک کند.
خواص ضد سرطانی
هل حاوی مواد شیمیایی گیاهی طبیعی است که ممکن است قادر به مبارزه با بیماری هایی مانند سرطان باشد. این ادویه نمی تواند جای درمان سرطان را بگیرد، اما برخی مطالعات نشان می دهد که این ادویه می تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که دادن مکمل های هل به مدت 15 روز به کاهش اندازه و وزن تومورهای پوستی آنها منجر شد.
پیشگیری از زخم
هل مانند زنجبیل، پسرعموی آن می تواند به درمان بیماری های گوارشی کمک کند. برخی از افراد از این ادویه برای تهیه چای تسکین دهنده معده استفاده می کنند. همچنین ممکن است برای محافظت از معده در برابر زخم مفید باشد. در یک مطالعه اخیر، محققان با دادن دوزهای بالای آسپرین به موشها باعث ایجاد زخم معده در موشها شدند. سپس به برخی از عصاره هل موشها دادند تا ببینند چگونه بر زخمهایشان تأثیر میگذارد. موش هایی که عصاره هل مصرف کردند نسبت به موش هایی که آن را دریافت نکردند زخم های کوچکتر و کمتری داشتند.
یک منبع مورد اعتماد دیگر نیز یافتههای مشابهی را ارائه کرد. محققان دریافتند که عصاره هل، در ترکیب با زردچوبه و برگ سبز، به محافظت در برابر زخم معده در موشها کمک میکند. برخی از موشها آسپرین را به تنهایی دریافت کردند، در حالی که برخی دیگر عصاره گیاهی و سپس آسپرین دریافت کردند. موش هایی که عصاره دریافت کردند نسبت به موش هایی که گیاهان دارویی دریافت نکردند زخم های کمتر و کوچکتری داشتند.
ارزش غذایی هل
هل حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی و همچنین مقداری فیبر است. همچنین کربوهیدرات و کالری بسیار کمی دارد. به گفته منبع مورد اعتماد وزارت کشاورزی، یک قاشق غذاخوری هل آسیاب شده حاوی مواد مغذی زیر است:
عوارض جانبی هل
هیچ خطری در مورد استفاده از هل در پخت و پز یا هیچ گونه عوارض جانبی شناخته شده ای وجود ندارد. استفاده از هل به عنوان ادویه و طعم دهنده برای اکثر افراد بی خطر است.
هیچ دوز مشخصی برای مصرف هل به عنوان مکمل وجود ندارد. بسیاری از کپسول ها یا قرص های هل دوز 400-500 میلی گرم گیاه خشک را در هر قرص ذکر می کنند. قبل از مصرف قرص هل یا هر مکمل طبیعی دیگر، فرد باید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کند.
خلاصه
اگرچه بسیاری از فواید آن برای سلامتی نیاز به مطالعه بیشتر دارد، مصرف هل برای اکثر افراد در مقادیر متوسط بی خطر است. فیتوکمیکال های طبیعی هل دارای توانایی های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که می توانند سلامت را بهبود بخشند. با این حال، هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا این ادویه می تواند شرایط سلامتی را درمان کند یا خیر.
خرید هل
هل در انواع مختلفی موجود است و بهترین نوع برای خرید به روش استفاده ترجیحی شخص بستگی دارد. مردم می توانند هل را در برخی داروخانه ها و سوپرمارکت ها پیدا کنند یا آن را به صورت آنلاین خریداری کنند:
منبع:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/326532
تخم کرفس 50 گرم
پودر انبه 90 گرمی
پودر سیر 100 گرم
تخم گشنیز 100 گرم
خردل زرد 100 گرم
ادویه مراکشی 100 گرم
ادویه قرمه سبزی 65 گرمی
ادویه تندوری (تند) 100 گرم
دارچین 100 گرم
پودر پاپریکا 60 گرمی
چای ماسالا (ادویه چای) 100 گرم
ادویه کتلت 100 گرم